הצילו, מצב חירום פיננסי!
'מה עושים במצבי חירום בהם אחד או יותר ממפרנסי הבית אינו יכול לפרנס לזמן מוגבל (אפילו כמה חודשים)? זה יכול להיות ממצבי בריאותי או שרות מילואים לתקופה ארוכה וכד

נקודת ההנחה שלי היא שאתם עדיין יכולים לקבל החלטות פיננסיות. אני כותב לכם טיפים אלו וכולי תקווה שהם לא ישמשו אתכם לעולם! אז איך מתכוננים ליום סגריר?
- הכינו קרן ביטחון (חיסכון ייעודי) – בגובה חמישה חודשי הוצאה של המשפחה (במידה ויש כבר הכנסה פסיבית למשפחה תוכלו שהקרן תהיה בגובה של 3 חודשים).
- בטלו את כל "ההוצאות הרכות" לפי רשימה שהכנתם מראש (הוצאות רכות = הוצאות שתחליטו לסגור אותן במצבי חירום, למשל- טלוויזיה, ישנן משפחות שבשבילן זו "הוצאה רכה" וניתן לוותר עליה בשעת חרום ויש משפחות שבשבילן זו "הוצאה קשה" ולא ניתן לוותר אף במצב חרום).
- ביטול הוראות קבע לחסכונות.
- במקרים של חוב לבנק, הפעלת תקופת גרייס (תשלום של ריבית ההלוואה בלבד, ללא הקרן). זכרו: בסיום התקופה ההחזר החודשי צפוי לעלות כיוון שמשך ההלוואה התקצר ולא שילמנו את הקרן.
- בצעו בדיקה של תזרים המזומנים המצומצם מול יתרת החירום, כדי לקבוע את לוחות הזמנים עד למעבר למצב צבירת חובות.
- כנסו את בני המשפחה והציגו בפניהם באופן ברור ככל שניתן את המצב חירום התקופתי, ושתפו אותם על האתגר ובקשו את שיתוף הפעולה שלהם.
- הסירו חששות מילדים, שתפו אותם שבמדינה יש מנגנונים רבים שיעזרו למשפחה ואין מה לדאוג.
- הציגו את השינוי שהבית יעבור בתקופה הקרובה והדגישו את הוויתורים שיקרו לזמן מוגבל.
- כאשר יש חדשות טובות יש לעדכן את כל בני המשפחה.
אבל יעקב אז למה לא לחתום אבטלה? אם האופציה קיימת - יכולים להשתמש, אבל לא בכל המקרים אנחנו נקבל זכאות או שביטוח לאומי יוכל לשלם סכום מספק. חשוב לנו שתכנון פיננסי לתא הביתי יתבסס על העצמאות הכלכלית שלנו בלבד.
חברים, אני יודע שאלו טיפים לא הכי שגרתיים, אך אם לא נדבר עליהם לא נהיה מוכנים!
פעולות ליישום כבר היום:
- הכינו רשימה של הוצאות רכות והוצאות קשות.
- בנו קרן ביטחון.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra.