דרישת חתימה של ההורה השני שאינו בקשר עם הקטין ומסרב לשתף פעולה- מה ניתן לעשות?

האם האפוטרופסות של הורה שאינו משמורן תוגבל בשל חוסר נכונותנו להיות בקשר קשר עם הקטין ובשל חוסר שיתוף פעולה עם האם המשמורנית בכל הקשור לעניינו של הקטין?

דרישת חתימה של ההורה השני שאינו בקשר עם הקטין ומסרב לשתף פעולה- מה ניתן לעשות?

בחוק ההכשרות המשפטית והאפוטרופסות, נקבעה ברירת מחדל ולפיה אתם ההורים,  מהווים אפוטרופוסים טבעיים לילדכם. מה זה אומר בכלל?? האפוטרופסות כוללת חובות וזכויות לדאוג לצרכי ילדכם לרבות חינוכו, לימודיו, הכשרתו לעבודה ולמשלח יד ועבודתו, וכן שמירת נכסיו. במילים פשוטות, אתם ההורים מחויבים לדאוג למלא אחר כל צרכיהם של ילדכם  כפי שהורים מסורים היו נוהגים בנסיבות העניין.

חשוב להדגיש, כי מסירת המשמורת הפיזית לאחד ההורים אינה מקנה זכות בלעדית על כלל ענייני האפוטרופסות לאותו הורה שבידיו הופקדה המשמורת  ולכן כל החלטה משמעותית עקרונית בעניינו של הקטין לדוגמא- הוצאת דרכון, רישום למסגרת חינוכית, טיפול רפואי\רגשי וכו' צריכה להיות בהסכמת שני ההורים ולא רלוונטי כיצד  מתחלקים זמני השהות בין הצדדים. 

כאמא בעצמי, אני יודעת כי מילוי צרכיהם החומריים הרגשיים ובכלל של ילדנו, הנה משימה לא פשוטה בכלל. היא הופכת למשימה קשה עוד יותר, כאשר עיקר נטל סיפוק הצרכים וגידול הילדים נופל לפתחו של הורה אחד ללא שותפות משמעותית מצד ההורה האחר והופכת לכמעט בלתי אפשרית למלא אחר צרכיו של הילד באופן מלא וראוי כאשר ההורה האחר מתנגד באופן לא מוצדק לאפשר להורה שמטפל באופן דומיננטי בילד לקבל החלטות הנוגעות אליו, זאת באמצעות הזכות האפוטרופסות הטבעית שעומדת לו ביחס לילד – כלומר החובה החוקית לקבל את הסכמתו של אותו הורה לאותה פעולה משמעותית הנדרשת עבורו.

אם כך, כיצד ככל ואתם ההורה המשמורן, יכולים למלא את תפקידכם ולדאוג  לצרכיו של ילדכם כאשר הצד השני מתנגד לשתף פעולה? לתת את חתימתו הנדרשת והכרחית על המסמכים הנדרשים כגון הוצאת דרכון מתן טיפול רפואי  ו\או רישום למסגרת חינוכית? 

ככל שאת או אתה נמצאים במציאות כזו שההורה השני לא משתף אתכם פעולה  ולא מוכן לנהל שיח תקין וענייני הקשורים לחינוך, רפואה, הוצאת דרכון ו\או רישום למסגרת חינוכית, סלולה לכם הדרך לפנות לבית המשפט לענייני המשפחה בבקשה להורות על שלילית או הגבלת האפוטרופסות של ההורה האחר עקב חוסר נוכחותו ומעורבותו בחיי ילדכם. 

למעשה, יש קשר ישיר בין חוסר נוכחותו של אותו הורה "סרבן" בחיי הילד לבין סוגיית האפוטרופסות.

 כאשר בנסיבות בהם ניתן להסיק כי העדרו\חוסר זמינותו של ההורה "הסרבן" חמורה עד כדי פגיעה בטובתו של הילד  ובעצם מונעת ממנו טיפול רפואי\רגשי לו הוא זקוק ו\או רישום למסגרת חינוכית, הנפקת דרכון וכו' , בית המשפט ישקול בכובד ראש את מינוי ההורה אשר בפועל משמש כהורה בלעדי כאפוטרופוס יחיד של הקטין באופן מוגבל או מלא ו\או  ספציפית לפעולה כזו או אחרת.

לסיום, מקום בו הורה אינו מקיים קשר רציף וסדיר עם ילדו ואינו משתף פעולה עם ההורה המשמורן בכל הקשור לענייניו (כאשר אין מניעה מוצדקת לכך) תגבור הנטייה אצל בית המשפט לאפשר קבלת החלטות יחידנית של ההורה  המשמורן מתוך הבנה שטובת הקטין הנה להסיר את "זכות הוטו" בידי ההורה השני הסרבן. 

הורים משמשים דוגמא אישית ושומרים על שיח מכבד. תגובות בשפה לא נאותה ימחקו.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
תגובות
--
שם מלא
2 days ago

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra.

להשיבמחיקה
שם מלא
2 days ago

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra.

להשיבמחיקה