תתנהגו בפרק א' של הנישואים כאילו אתם בפרק ב'!

סיפור מהקליניקה: ישבה אצלי בחורה גרושה טרייה ואמרה לי "‎אני לא מאמינה שהוא בזוגיות. אנחנו נפרדנו כי הוא לא השקיע בי בכלל ובאופן כללי היה עייף ולא היה בעניין של זוגיות ואני זאת שרציתי זוגיות ואפילו משכתי ללכת ליעוץ ובסופו של דבר הוא זה שבזוגיות ואני לא? למה אלי הוא לא התנהג ככה יפה? למה בי הוא לא השקיע? למה איתי הוא לא נסע לחו"ל בגלל "לחץ תמידי בעבודה" ולמה כשאני שלחתי SMS באמצע היום, הייתי בעדיפות אחרונה לענות לי? אם הוא היה משקיע בי חצי ממה שהוא משקיע בה בחיים לא היינו מתגרשים."

תתנהגו בפרק א' של הנישואים כאילו אתם בפרק ב'!

אני אוכיח לך שזאת טעות

הרבה פעמים אחרי שאנשים יוצאים מקשר/נפרדים/מתגרשים, זה הזמן שבו הם עושים חשבון נפש על הדברים שהיו רוצים לשפר בזוגיות ממנה יצאו על מנת לא להגיע שוב לתסכולים אותם חוו בקשר שלהם. עוד סיבה לחשבון הנפש הזה הוא שלעיתים קרובות אנשים שיצאו מקשר רוצים במודע או שלא במודע להוכיח לצד השני שהוא עשה טעות גדולה בכך שהוא ויתר על הזוגיות (Big mistake! huge) וזה גורם להם לעשות על עצמם שינויים משמעותיים "ומעוררי קנאה" באורח החיים הפנימי והחיצוני שלהם. 

למה נזכרת רק עכשיו?!

אני בתור יועצת זוגיות בעד שינויים חיוביים כמובן ועדיין רוצה להתעכב על התזמון של השינויים האלה. אני משוכנעת שאם אנשים היו לוקחים על עצמם את הרצון לראות את הדברים קצת אחרת בפרק א', יכול להיות שהם היו יכולים אפילו להימנע מלסיים את פרק א'. חשוב לי להדגיש שאני לא חושבת שאנשים חייבים שינוי פנימי או חיצוני כדי לאהוב את עצמם או כדי שיאהבו אותם. נהפוכו, חשוב שאנשים יקבלו את עצמם כמו שהם וגם את בני הזוג שלהם ועדיין, לעשות מידי פעם חישוןב מסלול מחדש לגבי סדא היום ואורח החיים זה חשוב ותורם הרבה לשני בני הזוג להרגיש שרואים אותם ואוהבים אותם גם אם הם (בסבירות גבוהה) לא בדיוק הבן אדם שאיתו התחתנו.

מה הקשר בין הטיימינג לשינוי?

הטיימינג. בתחילת קשר אנשים הרבה יותר מאופקים ונוטים פחות לעשות חשבון נפש על ההתנהלות היומיומית שלהם בעוד שאחרי פרידה, באופן טבעי, לאנשים מתפנה יותר זמן פיזי רגשי מה שגורם להם גם לחשוב הרבה וגם להוציא לפועל את הרצונות שלהם. בין אם זה למצוא תחביב חדש ובין אם זה לשנות משהו באופי שלהם. 

ככה תזיזו את הגלגל אחורה

‎תתנהגו כמו פרק ב' בעוד שאתם בעצם בפרק א'. כן, כן. ממש ככה. תתייחסו לבן הזוג שלכם כאילו אתם בדייט. כאילו אתם קצת מתביישים. כאילו אתם עדיין "דופקים חשבון" (סליחה כן?) והאמת? שזה לא באמת כל כך מסובך להוציא את התוכנית הזאת לפועל. מדובר במעשים ומחוות קטנים שאני מבטיחה לכם שלכם יהיה כיף ליישם וגם לבן הזוג שלכם יהיה כיף לקבל. דוגמאות? בבקשה:
לכו לבן הזוג שלכם ותגידו מילה טובה - איזה אמא\אבא נהדר\ת אתה
תגידו תודה על משהו שטותי וברור מאליו שהוא עשה - תודה שפינית מדיח
תחזרו מוקדם מהעבודה - התגעגעתי אז באתי
תבואו עם שוקולד - לא רק בוולנטיינס 
שבו על כוס יין (או קפה או שוקו) לשיחה טובה - איך היה היום בעבודה?
תשלחו הודעה במשך היום - היי #אימוג'י לב. מה נשמע?
תוותרו על הערה שממש מתחשק לכם להגיד - מה הבעיה להכניס את הכוס לתוך הכיור?
תוותרו כשיש ויכוח
תקשיבו! כשיש ויכוח
תעלו זכרונות מהעבר - איזה כיף "לצחוק כמו פעם" נכון?

משחק דמיון

נפרדתם ואתם לפני דייט. איך תגיעו לדייט? באיחור או בזמן? עם חיוך או עם רשימת תלונות? אם נגיע לדייט ראשון, נגיע לרוב רעננים, נצא קודם מהעבודה כדי להתארגן כמו שצריך, נשתדל להקדים בכמה דק ונשמור לעצמנו הרבה מהביקורת שאולי עוברת לנו בראש ובכלל, ניקח את החודשים הראשונים בעדינות ונקדיש אותם להיכרות. בקשר חדש, נבוא בכיף לארוחה משפחתית (ואפילו נביא עציץ) ונבליג על לא מעט דברים בעוד שבקשר ותיק אנחנו מרשים לעצמנו יותר מידי בקשר בו אנו מרגישים בנוח. עושים ואומרים הכול בצורה אוטומטית יותר. ושלא תטעו, אני בעד להגיד הכול! תמיד! אני פשוט גם בעד לנסח את הדברים תמיד! לחכות לטיימינג הנכון להגיד אותם ולשמור קצת על ההססנות הזאת של תחילת קשר שהדברים עוברים סינון וניסוח לפני שהם נאמרים ואל תרגישו ב"נוח מידי" לקטול ולעקוץ אחד את השני. כן, גם אם הדברים נאמרו כבר מיליון פעם ואתם מתוסכלים. אם תהיו עדינים יותר אחד כלפי השני, זה יורגש בקשר שלכם מאוד ויכול להציל אותו ולקחת אותו כמה וכמה שנים אחורה לזמנים שאליהם אתם מתגעגעים. 

את חיה בסרט

כן, אני רגילה לתגובות האלה: 

את לא נשואה מספיק שנים -  אני נשואה 12 שנים + 3 ילדים מיינד יו

את לא מכירה את בעלי - נכון אבל יש סיכוי גבוה שפגשתי גברים עם אופי דומה לו בקליניקה 

את מדברת כמו יועצת זוגיות - נכון אבל כזאת שעזרה ללא מעט זוגות להישאר ביחד

את מציירת משהו ורוד מידי ולא ריאלי - ורוד זה צבע ריאלי ויפה מאוד

עברו הרבה מים בנהר ויש הרבה משקעים - בהחלט אפשר לעבוד על זה

יעוץ עובד רק אם הבעיה נקודתית - לא. תפקידי הוא לעזור ולמקד את הדברים

ייעוץ זה ממש כשיש קרייסס ופה אין זה פשוט האופי שלו - יש מקום לכל אחד בקשר 

Wake up call

עם הרבה מאוד (מאוד) מאמץ אפשר בהחלט להציל קשר שחוק ואף להביא אותו למקומות טובים מאוד. זה דורש לפעמים ליווי וזה דורש תמיד המון מחשבה והשקעה ועדיין - זה אפשרי.

מרגישים שאתם על הקצה? שאתם לא זוכרים עם מי התחתנתם ו\או למה? דברו איתי, אני אזכיר לכם :)

הורים משמשים דוגמא אישית ושומרים על שיח מכבד. תגובות בשפה לא נאותה ימחקו.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
תגובות
--
שם מלא
2 days ago

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra.

להשיבמחיקה
שם מלא
2 days ago

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra.

להשיבמחיקה